background

Functioneren

Functioneren en beoordelen

Medewerkers zijn de spil van de organisatie. Het is niet alleen belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen maar ook gemotiveerd zijn. Daarom is het belangrijk dat zowel werkgever als werknemer hun verwachtingen aan elkaar uitspreken en hier afspraken over te maken.

Wij kunnen functieprofielen opstellen en een beoordeling / functioneringssysteem ontwikkelen die past binnen uw organisatie. Hiermee kunt u het functioneren en de ontwikkeling van uw medewerkers bijhouden en de gemaakte afspraken vastleggen.  

Disfunctioneren

Van disfunctioneren is kort gezegd sprake als de werkgever kan aantonen dat de werknemer ongeschikt is voor het uitvoeren van zijn werkzaamheden. Echter zal een rechter een ontslagverzoek wegens disfunctioneren pas toewijzen als de werkgever over een stevig ontslagdossier beschikt. Zo moet de werkgever aannemelijk kunnen maken dat de werknemer tijdig op het onvoldoende functioneren is gewezen. Ook moet de werkgever de rechter kunnen laten zien dat hij de werknemer door middel van een verbetertraject een reële kans heeft geboden om zijn presteren te verbeteren. Tot slot moet de rechter er ook van overtuigd raken dat herplaatsing van de werknemer in een andere passende functie binnen de organisatie niet mogelijk is.

HR Proof kan u adviseren en ondersteunen bij het opbouwen van een dossier zodat u geen zorgen hoeft te maken wanneer het komt tot een ontslag van een medewerker.

Ontslag

Een ondernemer wil dat zijn bedrijf constant vooruitgang boekt. Dit houdt in dat medewerkers ook mee moeten bewegen. Dit gaat niet altijd en dan past een medewerker niet meer in de organisatie. Soms is er geen andere uitweg dan afscheid van elkaar te moeten nemen. Bedrijven die werknemers willen ontslaan bereiden ontslagaanvragen vaak onjuist voor. In veel gevallen krijgen ze daardoor geen toestemming van het UWV WERK bedrijf of van de kantonrechter. Het ontslagrecht is ingewikkeld. Met een goede voorbereiding voorkomt u extra kosten.

Wanneer u te maken krijgt met een ontslagzaak is het verstandig om u bij te laten staan door experts. HR Proof kan u te allen tijde bijstaan. Zo bent u ervan verzekerd dat de juiste procedures worden gevolgd en komt u niet voor verassingen te staan.

Is uw organisatie HR Proof

Neem contact met ons op